Eerste vlinder 4 april 2018

Ik heb de eerste vlinder in onze tuin gezien, zal vast niet de eerste zijn in Nederland in 2018. Vind het altijd weer bijzonder. Voordat ik de foto maakte was op deze narcis ook een hommel, deze hommel wilde niet op de foto. Spotte ook de eerste botanische tulp in de tuin die in de bloei staat. De laatste vorst periode was niet zo best voor een aantal plantjes, gelukkig waren niet alle helleborus plantjes bevroren. De temperaturen zijn ideaal om in de tuin te werken. Genoeg te doen. Hopelijk hebben we tuin klaar rond Hemelvaart, Dan kunnen we onze tuin weer openstellen voor de mensen.

Heb vandaag de laatste gesnoeide takken gehakseld. Uitgestrooid in de borders, daar kan het lekker composteren. Ze zeggen dat het onkruid er niet door heen komt, mijn ervaring is dat je minstens 10 cm haksel moet hebben om het onkruid tegen te gaan. Ik zou dan al mijn bomen moeten hakselen om dat te bereiken. Lijkt mij geen goed plan. Ik ben tevreden met een dun laagje.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *