We zijn inmiddels gestopt met het open stellen van onze tuin


De Tuin

Onze tuin is het resultaat van jarenlang tuinieren. Menig stukje grond is letterlijk op de schop gegaan. De tuin is niet aan mode onderhevig geweest, alleen maar aan onze gevoelens. We zijn blij met het resultaat en nog steeds is er werk in uitvoering, gelukkig maar. Wij ontwikkelen ons en de tuin groeit mee.

Wat is er zoal te zien?

  • Een folie kas waarin in de zomer de tomaten, augurken, komkommers en de paprika’s groeien en bloeien en vruchten geven.
  • Een boomgaard met o.a. appel, peer, kers en kweepeer. In het voorjaar bloeien rond de stammetjes blauwe druifjes.
  • De rozentuin die als een geheime tuin verborgen is achter de schuur. Tussen de rozen veel bloeiende planten van het vroege voorjaar tot de herfst. Plekjes om te zitten in de zon of schaduw.
  • Tuin met cottage uitstraling met een uitbundige kleurrijke bloemenborders. In deze border staan in het voorjaar al diversen bollen in de bloei.
  • De stilte tuin. Deze tuin heeft een Aziatische uitstraling waarin rust en sereniteit de boventoon voert. Ervaar eens de stilte in de meditatie hut.
  • Een “parkje” met een verscheidenheid aan heesters en bomen.

Boerentuin (voormalige moestuin)

Voor het ontwerp van onze moestuin waren we aanvankelijk geïnspireerd door de Victoriaanse tuinen in Engeland. Vier vlakken waar we afwisselend onze groenten verbouwen. Voor Margreet´s passie voor tomaten kwam er al gauw een kas, later gevolgd door een folie tunnel. Vooral in de tunnel voelen de tomaten zich prima, Margreet had ondertussen 20 soorten. Maar ook komkommers, augurken, paprika’s, pepers, kousenband en pompoenen doen het daarin nog goed.

In 2018 hebben we de moestuin met landbouwplastic afgedekt. De folie tunnel hebben we nog.

Inmiddels (juni 2021) is het landbouwplastic weggehaald. Mooie zwarte grond eronder. We noemen dit gedeelte tuin de boerentuin. We hebben een watertank ingegraven, dompelpomp er in zodat we de folie tunnel water kunnen geven. De damwand langs de liguster haag is verlaagd en vernieuwd. Daarlangs komt een grindpad. Er komen nog 2 ploegen te staan op het grind. Er zijn wilgen geplant langs de sloot. Een rand met boerenplanten met o.a. stokrozen, pioenrozen, margrieten, hortensia’s, fuchsia, braam. In het midden gedeelte komt gras met plek voor vlinderstruik, boerenjasmijn en hibiscus.

© 2017 AVALON | Natuurlijk Genieten