OPDRACHTEN

In 2020 heb ik voor anderen een 2 tal opdrachten gemaakt. Ik heb hier met veel plezier aan gewerkt. De opdrachtgevers waren ook zeer tevreden over het eindresultaat. Het zijn geen dakpan diorama’s. Het is meer het werk wat ik voeger gemaakt heb.

  • BETHLEHEM
  • VEESCHUUR

BETHLEHEM

De eerste opdracht was een Bethlehem diorama. Ik heb hier uiteraard mijn fantasie gebruikt en een aantal thema’s door elkaar gegooid. De figuren zijn 3,5 cm hoog daardoor kon ik op een relatief klein oppervlakte een 10 tal gebouwen kwijt. Alle figuren, dieren, palmbomen, steentjes komen van Ashtown .Ik heb het hele proces van bouwen vastgelegd op foto’s, wat t.z.t op de website van Ashtown komt te staan. Hier kun je alvast genieten van het eind resultaat.

VEESCHUUR

Mijn tweede opdracht was een veeschuur, nagebouwd aan de hand van een aantal foto’s. De opdracht was: bouw de veeschuur van mijn vader na waar ik in mijn jeugd veel heb rond gelopen. Normaal zit er een huis aan vast, die heb ik weg gelaten. In het echt stonden er 6 koeien in de stal. De schuur is niet precies op schaal gemaakt, maar ongeveer. Als je wat fantasie hebt dan kom je een heel eind. Het hûske staat trouwens wel op de goede plek. De schaal van de boer en de koeien is 1:16. De boer heb ik aangepast zodat die wat meer op haar vader lijkt wat betreft de kleding en schoeisel. Er is wel wat te koop in deze schaal maar dan vooral het moderne spul voor de stal. Na wat aanpassingen heb ik dat terug gebracht naar vroeger. Veel attributen heb ik zelfgemaakt o.a. klompjes, verfblikjes, drinkbakken voor de koeien en een aantal schoppen. Het plastic lepeltje van een slaatje is hier de basis voor een schop. Het riet onder de dakpannen is echt riet. Zinken emmertjes komen van Ashtown zo ook de dakplaten in dakpan motief. De opdrachtgeefster kon zich zo weer inleven hoe het was in de schuur van haar vader.