Fantasy-Diorama’s in Lemmer vanaf 30 maart 2019

Hallo allemaal,
Mijn diorama’s zijn te zien in een expositie vanaf 30 maart 2019 in de Openbare Bibliotheek van Lemmer. Ik ben zeer blij met de ruimte die de Bieb mij ter beschikking stelt.
Tien van mijn diorama’s worden tentoongesteld, deze diorama’s zijn dan ook te koop.
Op zaterdag 30 maart van 10.30 tot 12.30 uur is er een ontmoet en groet en dan ben ik er uiteraard aanwezig.
Er is koffie en thee en wat lekkers erbij.

De tentoonstelling is van 30 maart t/m 22 mei 2019.
Ontmoet en groet: 30 maart van 10.30 tot 12.30 u.
Bibliotheek Lemmer Albert Koopmanstraat 7 8531 HC LEMMER
maandag t/m donderdag 14.00 u – 17.30 u
vrijdag 14.00 u – 20.00 u
zaterdag 10.00 u – 13.00 u

Hobbit huis

Mijn nieuwe Fantasy-Diorama lijkt op een Hobbit house. Ik had wat stukken nok vorst over en ik wou daar wat mee doen en het blijkt dat het totaal plaatje op een Hobbit Huis gaat lijken. Een beetje Fairy achtige diorama. Zal er ook wat meer dieren in verwerken en veel planten mogen er ook niet aan ontbreken. Een Hobbit huis met een Avalon-Fantasy twist. Op de foto zie je het kale geraamte. De voorgevel is ook al klaar en de deur moet nog afgehangen worden. De deur kan straks open en dicht. Er komen verschillende dakbedekkingen op. Over een paar weken zal de diorama wel klaar zijn en dan komen de foto’s weer op de website onder Avalon-Fantasy-Gallery.

Nieuwe Fantasy diorama

De Nieuwe Avalon Fantasy diorama is klaar. Door omstandigheden heeft het wat langer geduurd, maar hij is dan nu klaar.  “Vissers” is de naam. Ik ben zelf zeer tevreden, hopelijk kunnen de kijkers er net zo van genieten als ik. Het water nabootsen was best nog een klus. Wat is de kleur van water? Eigenlijk weerspiegeld het water wat er zich boven afspeelt.

Albizia julibrissin

Albizia julibrissin, oftewel Perzische slaapboom.

Mooie boom om te zien met roze pluisvormige bloemen. De boom blijft de hele zomer door bloeien. Het is een redelijk sneller groeier, hij groeit van nature in een parasol vorm. Wel elke keer de onderste takken snoeien.

                                                                

Zoals gisteren belooft hier de foto’s waarom hij slaapboom genoemd wordt. De linker foto is ‘s avonds genomen. Je ziet aan de bladeren dat de boom slaapt. Alle bladeren hangen langs elkaar. De rechter foto is overdag. de bladeren staan breed uit. Met droog weer goed water geven. Als hij in de winter droog staat dan komt hij de winter wel door.

mooie bloemen

Het is tropisch warm in Nederland. De tuin houd zich redelijk goed. Sproei wel vaker slootwater dan normaal. In het weilandje had ik een paar weken geleden nieuwe heesters en bomen geplant, wel uit potten, en dat stukje heb ik veel gesproeid. Ze zijn gelukkig goed aangeslagen. Het gras er om heen moet ik nu wel vaak maaien, de rest van het gras is toch wel behoorlijk bruin geworden. Zal wel weer een keer groener worden. Heb een paar mooie foto’s genomen van bloemen. Door het warme weer bloeien de Canna’s goed.

Hieronder een foto van onze Perzische slaapboom. Vanavond maak ik weer een foto van deze boom en dan kun je goed zien waarom deze boom zo heet.

heuveltje in weiland 3

Het is weer een week later en je kunt al goed de vorderingen zien. Ik heb de ingang verplaatst naar het midden van de cirkel. Zodat je vanaf de ingang waar het bankje zal komen te staan, een mooi zichtveld hebt naar de achterliggende weilanden. Ik heb het zichtveld geaccentueerd door aan de zijkanten rechtopstaande bielzen te plaatsen. Daar links en rechts in de lijn van de cirkel komen bomen en heesters. Op zo’n manier wordt het weilandje steeds meer beplant. Altijd leuk om naar een tuincentrum te gaan en te kijken wat voor aanbod ze hebben. En misschien weer met een voor mij mooie vondst terug te keren en die mooie vondst in je eigen tuin te zetten. Sommige bomen hebben met 3 jaar al een flinke afmeting.

Er komen links en rechts nog opstaande bielzen zodat je er drie op een rij hebt.

We genieten volop van de stokrozen en ‘s avonds ook van de geur van de kamperfoelie. In de teil staat koreaansemunt die ook begint te bloeien.

heuvel in weilandje 2

Het is vandaag 28-6-2018. Nu is de zomer vol aan de gang. Het zware werk is achter de rug. Vorige week was het goed weer om af te plaggen en uit te graven. Kon het goed vol houden. Ik ben er van overtuig dat het beoefenen van Tai Chi hier invloed op heeft. Kan iedereen Tai Chi aanbevelen.   https://avalonnatuurlijkgenieten.nl/tai-chi-qi-gong/

Goed, nu terug naar de tuin. Het looppad is uitgegraven, antiworteldoek gelegd en de dakpannen liggen 5 hoog langs de rand. Je ziet het misschien niet zo op de foto maar de buiten omtrek is 30 meter! Waarschijnlijk komen er nog wat lagen bovenop, maar dat zie ik later wel. Het grind kan er in. Nu de dakpannen liggen en je de vorm goed ziet, komen er weer heel andere ideeën op voor de rest van het weilandje. Niet overhaast te werk gaan is dan mijn advies. Een stapje terug om te kijken voor het grote geheel.

heuvel in weilandje

Het is vandaag, 21-06-2018, koud en guur en dat terwijl de zomer is begonnen. Volgende week komt de zomer weer terug. Vind het wel goed dat de aankomende dagen wat koeler is. Ik wil een begin maken om het gras rond om de heuvel af te plaggen. Ik heb het dan liever wat koeler dan snikheet. Rond om de heuvel komt een looppad van rode mijnsteen en dan als afscheiding met het gras komt een rij opgestapelde dakpannen met twee ingangen. Je kunt de banen al zien door het grasmaaien. De heuvel staat in de hoek van het “weilandje”. In het weilandje komen dan in een steeds grotere cirkels er om heen een rij bomen of heesters. Probeer wel een mooi zichtveld te behouden vanaf de heuvel.

Hieronder het uitzicht vanaf de heuvel. De onderste foto is genomen in 2011, de fruitbomen op de achtergrond zijn goed gegroeid, de tamme kastanje op de hoek van de schuur is ook groter geworden. Er is een foliekas bij gekomen en er zijn wat hoge bomen gekapt aan de linker kant. De wolken zijn nog even mooi.

 

Pioenroos net voor de stortbui

Ik heb op de laatste  dag van mei 2018 nog foto’s gemaakt van de pioenrozen en de gewone rozen. De pioenrozen staan er nu, na de bui, er verzopen bij. Het trekt wel weer bij. De rozen staan dit jaar wat eerder in de bloei door de hoge temperaturen. De tuin had het water wel nodig.

Tunnel kas

De vorst gevoelige plantjes zijn inmiddels de kas uit en buiten neergezet. De plantjes moeten nog verpot worden, sommige pelargoniums plant ik in de volle grond, daar doen ze het uitstekend. Scheelt ook weer water geven. De tunnel is inmiddels weer ingericht met de tomaten plantjes, kousenband, pepertjes, komkommer, enz. Sla doet het uitstekend in de kas. We laten altijd een aantal kroppen sla doorschieten zodat ze zaad vormt en deze komen dan voor de winter of net na de winter op, zo kunnen we al vroeg in het jaar er van eten.