kerstshow 2021/3

Donderdagavond 23 december is er geen kerst show i.v.m. het halen van de boosterprik

kerst 2021/2

IK heb besloten dat er geen koffie en thee geschonken wordt tijdens de kerst show bij mij.
Mondkapje verplicht en handen ontsmetten. Vervelende maatregelen maar het zijn uiteindelijk landelijke maatregelen om corona onder controle te houden en verdere besmettingen tegen te gaan.
Misschien wordt het minder gezellig maar het bekijken van de kerst show heeft daar niet onder te lijden. Kan me voorstellen dat er mensen zijn die het een jaartje overslaan, ik zal foto’s maken en die op de website zetten.

KERST 2021/1

Ik ben benieuwd hoe de kerstshow dit jaar verloopt. Het zal mij niets verbazen als er verlenging komt van de corona maatregelen. Ik denk dat het verstandig is dat ik geen koffie en thee ga schenken en zal het bezoek op afspraak moeten komen. Of vol is vol. 4 personen per keer naar binnen. Het is natuurlijk ook de vraag gaan mensen er op uit. Het is relatief klein natuurlijk bij mij. Ik heb nu 3 ruimten waar de boel uitgestald is. Ik ga in ieder geval door met het opbouwen. Er komt dan een filmpje met foto’s op de website.

KERST 2021

Avalon komt dit jaar weer in kerstsfeer. Verschillende kamers worden versierd. Het wordt anders dan voorgaande jaren. De Tai Chi oefenruimte wordt erbij betrokken. Hier worden de kerst diorama’s tentoongesteld. Ik ben zelf ook benieuwd hoe de vernieuwde nostalgische woonkamer er uit komt te zien.

Hier de bezoekerstijden

Vr. 17 dec. van 15.00 – 17.00 uur

Za. 18 dec. van 19.00 – 21.00 uur

Zo. 19 dec. van 15.00 – 17.00 uur

Ma. 20 dec. van 15.00 – 17.00 uur

Do. 23 dec. van 14.00 – 16.00 uur

                      van 19.00 – 21.00 uur

Als het niet mogelijk is op deze tijden te komen, neem dan contact op met mij.

stilte tuin 6 juli 2021

In de stilte tuin is de indeling wat veranderd.

Alles is volgroeid er is een besloten ruimte ontstaan, je voelt je omarmt door de planten en de TAO.

 

nieuwe woonkamer

Ik heb de nieuwe nostalgische woonkamer af. Hier een paar foto’s vanuit een andere hoek. Misschien dat ik nog deze zomer de tuin open stel en dan zijn de nostalgische kamers ook te zien. Het wel of niet van de tuin open stellen hangt allemaal af hoe het gaat met de corona cijfers.

Nostalgische kamer op 30 april 2021

Afgelopen winter ben ik bezig geweest in de nostalgische kamer. Alle muren zijn opnieuw geschilderd, de plafonds zijn gedaan en de vloer heb ik geschilderd. De grote kast heb ik in drieën gezaagd.

Het bovenste gedeelte is de schouw geworden en het onderste deel is omgebouwd tot keukenkast en het middelste gedeelte met de kastjes daar heb ik een naaitafeltje van gemaakt.

Ik ben nu bezig om de spulletjes een plekje te geven. Eerder was de ruimte nog een brocante kamer nu wordt het meer een stijlkamer.

Als alles af is dan komen er weer foto’s op de website. Nu eerst maar verder inrichten, leuk werk. Een diorama in het groot.

Geen open tuin dagen met Groei en Bloei

Ook in 2021 doen we niet mee met de open tuin dagen van Groei & Bloei. Er komen te veel mensen op af, natuurlijk zijn we straks weer een eind op weg met de bestrijding van het corona virus. Maar vooralsnog even geduld. Ik zelf gebruik de gelegenheid om weer wat te veranderen in de tuin. Als alles meezit dan komen er wel een paar open tuindagen. Het bord “tuin open” zet ik dan aan de weg. Hou onze website ook in de gaten voor de datum.

Ik wens iedereen een heel mooi tuin jaar toe.

Geen kerstshow 2020

Het is rustig bij avalon dit jaar geen Kerstshow.
De brocante kamer waar dit normaal gehouden wordt, krijgt een opknapbeurt.
De grote kast heb ik in drie stukken gezaagd. Het bovenstuk wordt de schouw.
De onder kant wordt een aanrecht kast. En het middenstuk daar maak ik een naaitafel van.
Al het houtwerk en de muren worden opnieuw geschilderd. Kortom er is genoeg te doen en ik verveel me niet.
Als het klaar is dan komen er uiteraard nieuwe foto’s op de website.

keukenkast

onderkant kast wordt nieuwe keukenkast

schouw

bovenkant kast is schouw geworden

Geen open tuin dagen in 2020

Ik vind het jammer, maar ik neem geen risico. Margreet behoort momenteel tot de risico groep. Het is nog maar de vraag of het na 1 juni veilig is. Natuurlijk heb je altijd kans om wat op te lopen maar dit corona virus willen we niet. Ik kan dit jaar nu goed gebruiken om wat grotere veranderingen aan te brengen in de tuin zodat volgend jaar alles weer tip top is. Hopelijk zien we elkaar volgend jaar weer in goede gezondheid. Sterkte allemaal en blijf gezond.