Geen open tuin dagen met Groei en Bloei

Ook in 2021 doen we niet mee met de open tuin dagen van Groei & Bloei. Er komen te veel mensen op af, natuurlijk zijn we straks weer een eind op weg met de bestrijding van het corona virus. Maar vooralsnog even geduld. Ik zelf gebruik de gelegenheid om weer wat te veranderen in de tuin. Als alles meezit dan komen er wel een paar open tuindagen. Het bord “tuin open” zet ik dan aan de weg. Hou onze website ook in de gaten voor de datum.

Ik wens iedereen een heel mooi tuin jaar toe.

Geen kerstshow 2020

Het is rustig bij avalon dit jaar geen Kerstshow.
De brocante kamer waar dit normaal gehouden wordt, krijgt een opknapbeurt.
De grote kast heb ik in drie stukken gezaagd. Het bovenstuk wordt de schouw.
De onder kant wordt een aanrecht kast. En het middenstuk daar maak ik een naaitafel van.
Al het houtwerk en de muren worden opnieuw geschilderd. Kortom er is genoeg te doen en ik verveel me niet.
Als het klaar is dan komen er uiteraard nieuwe foto’s op de website.

keukenkast

onderkant kast wordt nieuwe keukenkast

schouw

bovenkant kast is schouw geworden

Geen open tuin dagen in 2020

Ik vind het jammer, maar ik neem geen risico. Margreet behoort momenteel tot de risico groep. Het is nog maar de vraag of het na 1 juni veilig is. Natuurlijk heb je altijd kans om wat op te lopen maar dit corona virus willen we niet. Ik kan dit jaar nu goed gebruiken om wat grotere veranderingen aan te brengen in de tuin zodat volgend jaar alles weer tip top is. Hopelijk zien we elkaar volgend jaar weer in goede gezondheid. Sterkte allemaal en blijf gezond.

 

Open tuin 2020

De winter is nog niet voorbij maar we hebben alvast 2 open tuin dagen vastgelegd.
Op zaterdag 23 mei en zondag 21 juni is onze tuin in samenwerking met Groei en Bloei weer open voor publiek. Niet alleen de tuin is te bekijken maar ook de nostalgische kamers.
Uiteraard kunnen de diorama’s ook bewonderd worden

Nieuwe diorama oktober 2019

Mijn nieuwe diorama is klaar. Kijk voor meer foto’s op Avalon Fantasy Gallery. Een nieuw item is het balkon.

Home witch home

Een heksen diorama. Ik heb met deze dio heel wat nieuwe vaardigheden geleerd. En dit is de tweede diorama waar ik zowel de voor- als de achterkant gebruik hebt. Een donker thema dat wel. We hebben allemaal wat donkers in ons net zoals we allemaal het licht in ons hebben. Yin Yang principe. Ik heb plezier gehad om al die potjes en prulletjes te maken. Op het laatst ook nog een paar doodskoppen gemaakt. Kijk op  Avalon-Fantasy-gallery voor meer foto’s.

 

vogelvlucht

binnen/ buiten

nostalgische timmermanswerkplaats

Morgen 15 juni hebben we weer een open tuin. Niet alleen onze tuin is te bewonderen ook een kamer met brocante spullen. En nieuw dit jaar is de nostalgische werkplaats. Ik heb van mijn vader (die meubelmaker was) en van zijn vader (die houtdraaier is geweest) redelijk veel gereedschap en ook de werkbank. Die heb ik in een ruimte geplaatst en zo ontstond de nostalgische timmermanswerkplaats.

         

zondag 2 juni 2019 open tuin

Onze eerste open tuin dag van dit jaar. Jullie zijn van harte welkom zondagmiddag vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur. Kom genieten in onze tuin van de planten en de rust en de omgeving. Uitzicht richting het Tjeukemeer en de Tjonger.

“In de hemel is geen bier daarom drinken wij het hier”

De Herberg

Mijn nieuwste diorama is af. Herberg met bierkelder. Dit keer de binnenkant van een bredere nokvorst gebruikt en 9 cm figuren i.p.v. 11 cm. Ik kon hierdoor een bredere opstelling maken. De figuren zijn van het laatste avondmaal (zie Ashtown).

bier drinken

Taverne

heuvel in weiland 4

Het project is klaar. Het heeft wat langer geduurd dan ik dacht. Ik ben er zeer tevreden mee. De bomen en heesters zijn in een cirkel er om heen gepland en op 2 na lopen ze uit. Ik ben al wel aan het sproeien geweest want het is nog steeds droog. Het is goed zitten op het bankje. De planten zijn al fors geworden op het heuveltje.

Op 19 april 2019 is het bankje in gebruik genomen, we zullen er nog vaak zitten.