heuvel in weilandje 2

Het is vandaag 28-6-2018. Nu is de zomer vol aan de gang. Het zware werk is achter de rug. Vorige week was het goed weer om af te plaggen en uit te graven. Kon het goed vol houden. Ik ben er van overtuig dat het beoefenen van Tai Chi hier invloed op heeft. Kan iedereen Tai Chi aanbevelen.   https://avalonnatuurlijkgenieten.nl/tai-chi-qi-gong/

Goed, nu terug naar de tuin. Het looppad is uitgegraven, antiworteldoek gelegd en de dakpannen liggen 5 hoog langs de rand. Je ziet het misschien niet zo op de foto maar de buiten omtrek is 30 meter! Waarschijnlijk komen er nog wat lagen bovenop, maar dat zie ik later wel. Het grind kan er in. Nu de dakpannen liggen en je de vorm goed ziet, komen er weer heel andere ideeën op voor de rest van het weilandje. Niet overhaast te werk gaan is dan mijn advies. Een stapje terug om te kijken voor het grote geheel.

heuvel in weilandje

Het is vandaag, 21-06-2018, koud en guur en dat terwijl de zomer is begonnen. Volgende week komt de zomer weer terug. Vind het wel goed dat de aankomende dagen wat koeler is. Ik wil een begin maken om het gras rond om de heuvel af te plaggen. Ik heb het dan liever wat koeler dan snikheet. Rond om de heuvel komt een looppad van rode mijnsteen en dan als afscheiding met het gras komt een rij opgestapelde dakpannen met twee ingangen. Je kunt de banen al zien door het grasmaaien. De heuvel staat in de hoek van het “weilandje”. In het weilandje komen dan in een steeds grotere cirkels er om heen een rij bomen of heesters. Probeer wel een mooi zichtveld te behouden vanaf de heuvel.

Hieronder het uitzicht vanaf de heuvel. De onderste foto is genomen in 2011, de fruitbomen op de achtergrond zijn goed gegroeid, de tamme kastanje op de hoek van de schuur is ook groter geworden. Er is een foliekas bij gekomen en er zijn wat hoge bomen gekapt aan de linker kant. De wolken zijn nog even mooi.

 

Pioenroos net voor de stortbui

Ik heb op de laatste  dag van mei 2018 nog foto’s gemaakt van de pioenrozen en de gewone rozen. De pioenrozen staan er nu, na de bui, er verzopen bij. Het trekt wel weer bij. De rozen staan dit jaar wat eerder in de bloei door de hoge temperaturen. De tuin had het water wel nodig.